RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Від Ефіопії до Мозамбіку: волонтер розповів про дивні ветеранські організації в Україні

З українського бюджету отримують фінансування велика кількість ветеранських організацій і рухів, які по суті є "годівницями" для їх керівників.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів блогер Роман Синіцин.

Керівників деяких "ветеранських рухів" Синіцин називає кремлівською агентурою. У приклад він наводить голову громадської ради при Міноборони України Віктора Палія, який до 2013 року двічі на місяць літав в Росію. За даними блогера, там Палій зустрічався з ветеранами розвідки та ФСБ.

"Там є смішні. Союз ветеранів ракетних військ. Союз ветеранів КДБ. Чи спілка генералів Львівщини, який йде в громадську раду...", - зазначив Синіцин.

При цьому блогер додав, що в Україні продовжують діяти організації "миротворчих" радянських місій (Спілка ветеранів Ефіопії та Союз ветеранів Мозамбіку). Такі організації блогер називає годівницями.

"АТОшні спілки теж є різні. Є мутні, а є нормальні. Але я прекрасно розумію учасників АТО, розумію обурення людини, яка відвоювала два-три роки і бачить, що якісь комуняки отримують гроші від держави, тоді як АТОшники досі збирають банально навіть на похорон, на установку пам'ятника чи на те, щоб дітей загиблих відправити за кордон десь на море. Це ненормально!", - додав Синіцин.

Детальніше про розпил бюджету громадськими радами читайте в інтерв'ю Синіцина "Апострофу".