RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Названо спосіб, як зірвати плани Кремля щодо розвалу України через ДНР-ЛНР

Оскільки підконтрольні бойовикам території Донецької і Луганської областей не підпорядковуються Києву, то необхідно прийняти рішення про визнання цих районів окупованими.

Таку думку "Апострофу" висловив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Політолог Ігар Тишкевич в продовження теми каже, що такий сценарій зриває плани Кремля щодо розвалу України за допомогою так званих ЛНР-ДНР.

Експерт звернув увагу, що в російських ЗМІ протягом останнього року активно говорять, що підконтрольні бойовикам території є українськими.

"Це офіційна позиція Кремля. Для них головне – ввести "республіки" у політичне поле України з усіма польовими командирами, а ще краще - ввести їх в Раду", - пояснює Тишкевич. За його словами, такий сценарій призведе до розвалу політичної системи України.

"Закон про окуповані території не дозволить цього зробити, адже якщо території окуповані, значить, увійти до складу України вони можуть тільки в результаті деокупації, а не за рахунок політичних компромісів", - підкреслив політолог. Він додав, що після прийняття закону ватажки ДНР-ЛНР не зможуть потрапити в Раду, як цього хочуть у Кремля.

"Але якщо у нас є АТО, то місце (в Раді – ред.) для таких товаришів (ватажків ДНР-ЛНР – ред.) є", - зазначив Тишкевич.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Кінець АТО: кілька важливих моментів у планах Турчинова.