RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зіткнуться біля туалету: Піонтковський розповів про настрої в оточенні Трампа і Путіна перед їх зустріччю

Російський політолог Андрій Піонтковський повідомив, які настрої панують в оточенні американського президента Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна напередодні їх зустрічі.

Свою думку з цього приводу він висловив в колонці на "Апострофі".

"З приводу зустрічі Путіна з Трампом тут, у Вашингтоні, розгорнулася гостра боротьба. Істеблішмент, Конгрес, кабінет Трампа налаштовані вкрай різко по відношенню до Путіна. Міністр оборони США Джеймс Мэттис і радник президента з національної безпеки Герберт Макмастер категорично проти повномасштабної зустрічі", - вважає Піонтковський, додаючи, що не можна виключати повторення ситуації, коли Путін зіткнувся в коридорі біля туалету з Бараком Обамою під час попереднього саміту "Великої двадцятки".

Політолог зазначив, що майбутня зустріч важлива для Росії з внутрішньополітичної точки зору і за ситуацією напружено спостерігає так звана еліта.

"Оскільки виникли сумніви в тому, чи здатний Путін виконувати роль такого "інтерфейсу" у відносинах із Заходом, бути гарантом їх інтересів. І не тільки активів, але всього стилю життя російських еліт, який теж пов'язаний з Заходом", - вважає Піонтковський.

Він припускає, що зустріч в коридорчику буде свідчити про те, що Захід не має наміру налагоджувати відносини з Путіним. У той же час ґрунтовна зустріч за столом зміцнить позиції російського президента.

"Трамп наполягає саме на такому форматі зустрічі, що зрозуміло тільки серйозними зав'язками Кремля на Трампа з можливим компроматом. Але вся логіка його політичного життя вимагає, щоб він здав свого улюбленого Путіна і йшов на загострення з ним", - говорить політолог, зазначаючи, що тим самим американський лідер зніме багато питань в конфронтації з американською політичною елітою.

Детальніше читайте у колонці Андрія Піонтковського на "Апострофі" – "Здати Путіна: в оточенні Трампа розгорнулася гостра боротьба".