RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Нові санкції США проти Росії: стало відомо про шанс для України, який вона може і втратити

Українська влада повинна відмовитися від гібридного мислення та домагатися повернення Донбасу і Криму в однакових статусах.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив дипломат, голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко, коментуючи ухвалення США нових санкцій проти Росії.

"Дії самої України та конкретно Адміністрації президента виходять за межі, зазначені в цьому законопроекті. Тому що в цьому законопроекті Крим і Донбас називаються так само, як і у висловленні Курта Волкера, - складовими однієї війни", - зазначає Яременко.

Дипломат зазначив, що в самій Україні постійно придумують різні статуси для Донбасу та Криму під приводом гібридності у війні.

"Я думаю, що це підказка для української влади про те, що потрібно позбавлятися від гібридного мислення, називати речі своїми іменами і ставити конкретну задачу по захисту України. У нас є якщо не союзники, то держави, які фактично ставлять ту ж мету, що і ми, - покарати Росію за агресію", - говорить Яременко.

На його думку, перелічені чинники є позитивними сигналами для України. При цьому перемоги над Росією все ж доведеться добиватися нам.

"Якщо українська влада не готова захищати країну, воювати за неї, а далі хоче домовлятися в рамках Мінських угод, в яких немає Криму, а є Донбас, то ми в черговий раз втратимо свій шанс, нащадки нас проклянуть. У цьому немає сумнівів", - вважає Яременко.

Детальніше читайте у колонці дипломата на "Апострофі" "США дали сигнал Україні: владі час визначатися з Кримом".