RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Команда Саакашвілі цитує тези сумнівного авторства – Дмитро Карп

Соратники екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі цитують помічника звільненого голови Держприкордонслужби Миколи Литвина і людей регіонала Олександра Єфремова, які стверджують, що на пункті пропуску "Шегині" не було порушення закону.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Дмитро Карп і навів доводи.

В якості прикладу він наводить скріншот сторінки нардепа Юрія Дерев'янка, який посилається на "Патріотичне братство прикордонників". За словами Карпа, насправді сторінка "братства" була створена прихильниками Миколи Литвина після його звільнення.

Також він зазначає, що до складу цієї компанії входять помічник Литвина Роман Шевченко.

"Роман Шевченко – помічник Миколи Литвина, вдягнув вишиванку та дуже вболіває за Україну, а особливо його бентежать справи прикордонників, бо вони все ніяк не полишають надій повернути в ДПСУ та повернути ДПСУ під повний контроль фсб", - пише Короп.

"Юрій Харченко! Його активна діяльність трохи стихла після того, як інформація про його минуле в КДБ і "досягнення" в професійному житті, а також регулярні відвідини Росії, стали відомі громадськості. Тому Харченко з публічного простору вони трошки прибрали, але ми всі пам'ятаємо і заносимо в архівчик", - також зазначає Карп.

В даному контексті Карп згадує і Сергія Дайнеку, який, за його словами, "особисто давав команду відпустити Болотова, коли його затримали прикордонники. Чому? Тому що куратор Дайнеки в Луганському ДПСУ був пан Єфремов, а Болотов – водій Єфремова. Інформації повно, прикордонники в курсі, а для широкої громадськості найбільш цікавим буде прочитати цей рапорт".

Як члена "Патріотичного братства прикордонників" Карп згадує і Олега Медведчука.

"У 2003 році за протекцією Віктора Медведчука, з подачі Єфремова призначений на посаду командира Луганського загону - це близько 800 кілометрів кордону з РФ.

Важливо відзначити, що в той час і до 2014 року кордон у Луганській області був клондайком, який приносив контрабандистам і їх покровителям нечувані прибутки. Тому на посаду командира Луганського загону призначалися тільки свої люди і тільки за погодженням з Єфремовим. Випадкових людей там ніколи не було.

Олег Медведчук швидко виправдав довіру і з лишком виконав поставлене завдання, за що був високо оцінений Миколою Литвином.

Однак в 2004 році Медведчук бере участь у сепаратистському з'їзді у Сєвєродонецьку, після чого покидає Луганський прикордонний загін і з'являється в Харкові на посаді заступника начальника штабу регіонального управління. У 2010 році, після реваншу "регіоналів", по прямій протекції Єфремова переміщується вже на посаду... першого заступника начальника регіонального управління. Його основне завдання – "бурштинова тема", ліс і сигарети", - цитує Короп один з ресурсів.

І на останок він згадує Віктора Чумака, який "у часи Литвина обіймав високі посади в Адміністрації ДПСУ. Ходять чутки, що з Романом Шевченком (той, що помічник Литвина) у нього дружні стосунки".

У зв'язку з переліченими фактами Карп задається питанням, з ким працює команда Саакашвілі, якщо дозволяє собі цитувати "ФСБ-шні тези".