RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Не можна заморожувати конфлікти: Ярош розповів, як можна зачистити Донбас без масштабної військової операції

Командувач Української Добровольчою Армією, нардеп Дмитро Ярош заявив, що військовий конфлікт на Донбасі не можна заморожувати.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Не можна заморожувати конфлікти. Все, що відбувалося за російським сценарієм – Карабах, Придністров'я, Осетія, Абхазія і так далі – завжди завершувалося в користь Росії. І призводило до повної дестабілізації тих країн, які були втягнуті в ці конфлікти. Якщо говорити про конфлікт між Вірменією і Азербайджаном, то там перемир'я весь час порушується, весь час стріляють, весь час є "двохсоті" і "трьохсоті". І вже скільки – десятки років там все це тягнеться?", - каже Ярош.

Також він привів у приклад ситуацію в Молдові.

"Чи візьміть Придністров'ї. Росія ж навіть обговорювати не хоче висновок так званих "миротворців", а насправді – практично окупаційного контингенту, який протиставляється Молдові", - каже нардеп.

Він підкреслив, що від проведення військової операції по поверненню Донбасу можна було б відмовитися за умови введення миротворців, які б не представляли російську сторону або союзників Кремля.

"От при таких умовах теоретично можна було б відмовитися від проведення широкомасштабної військової операції і віддати справу відновлення територіальної цілісності та захисту нашої національної безпеки в руки СБУ. У них є хороший досвід з ліквідації не одного ворога України, і я думаю, що як раз, незважаючи на присутність миротворців, можна було б влаштувати таку зачистку, що кожне чудовисько, що здійснювало злочини проти України зі зброєю в руках, було б нейтралізовано", - зазначає Ярош.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа", "Є умова, за якої Україна поверне Донбас без масштабної військової операції - Дмитро Ярош".