RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні розповіли про зброю, яка найближчим часом посилить міць ЗСУ

Збройні сили України незабаром візьмуть на озброєння нові зразки розробленої в нашій країні зброї, які значно посилять армію.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

"Природно, будь-яка людина, яка ратує за переозброєння армії, завжди буде говорити, що мало ресурсів, мало грошей. Але, якщо говорити по-чесному, це оптимальні обсяги ресурсів, які держава може дозволити і які допоможуть активізувати переозброєння", - говорить він .

Експерт зазначив, що 2016 і 2017 року були вакуумом переозброєння в Україні і акцент ставився на модернізації радянської зброї. Зараз же очікується сплеск переозброєння.

"На підході серйозна ракетна зброя "Вільха", що може ознаменувати появу в Україні високоточної системи залпового вогню. Уже в середині цього року спостерігачі оцінюють можливість прийняття на озброєння ракетного комплексу "Вільха", відповідно, десь до 2019 року в армії з'явиться ця потужна зброя", - прогнозує Бадрак.

Він також повідомив, що за минулий рік ЗСУ взяли на озброєння бронетранспортер "Козак-2", безпілотний авіаційний комплекс FlyEye, протитанковий ракетний комплекс "Корсар". При цьому експерт зазначив, що "Корсар" можна порівняти з американським Javelin.

За словами Бадрака, ці події говорять про те, що зброя розроблялася раніше і тепер прийшов час приймати її на озброєння і запускати серійне виробництво.

Також він зазначив "різке збільшення видаткових ресурсів держави на підготовку виробництва".

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Путінська Росія завершила цикл підготовки до великої війни - військовий експерт.