RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Джерело розповіло про серйозні торги навколо керівництва найважливішого органу влади в Україні

Затримка з призначенням Якова Смолія на пост глави Нацбанку України викликана тим, що основні політико-економічні гравці намагаються домогтися призначення своїх людей в якості заступників.

Про це повідомило обізнане джерело в банківській сфері в коментарі "Апострофу".

"Народний фронт", особливо Яценюк (лідер НФ Арсеній Яценюк), Аваков (голова МВС Арсен Аваков), а також Хомутинник (Віталій Хомутинник, співголова депутатської групи "Відродження") та інші, а також банкіри, намагаються впихнути в пакет з главою, який є квотою і людиною президента, своїх заступників", - сказав співрозмовник видання.

При цьому, за його словами, депутати та інші гравці забувають, що це неможливо, оскільки є чіткий порядок призначення заступників керівника Національного банку.

"Стаття 20 закону про НБУ детально описує процедуру призначення заступників. Вона була виписана таким чином, щоб новий глава не міг прийти і поміняти їх - тільки через певний період і за виписаною процедурою. Але для наших політиків, яким плювати на закони, це не має ніякого значення - вони вперлися, що проголосують за керівника тільки в пакеті з рішенням про заступників", - сказало джерело.

"Поважайте верховенство права і народ, якому потрібні стабільність і економічне зростання, а тому призначайте главу НБУ і не думайте лише про свої шкурні інтереси", - додав він.

Читайте докладніше в матеріалі "Апостроф. Економіка" На межі катастрофи: в Україні йдуть жорсткі торги навколо високих постів в Нацбанку.