RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" закликали СБУ не допустити втручання РФ у Об'єднавчий собор

Створення Єдиної помісної церкви повинно відбутися не дивлячись на агресивне втручання Кремля і російських гравців в внутрішні церковні справи України.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький на брифінгу в парламенті.

"Ми бачили вчора, що Константинополь ще раз підтвердив свій намір надати українській церкві Томос про автокефалію, і те, що до кінця цього року ми можемо очікувати Об'єднавчий Собор. Ми і бачимо на тлі цих новин, що Росія не залишає своїх спроб чинити тиск на українську церкву, на українських політиків, на міжнародне співтовариство, на владу Туреччини, на пана Ердогана, на Вселенського Патріарха Варфоломія ", - заявив Висоцький.

"Колишній так званий прокурор Криму пані Поклонська, а нині депутат Держдуми Росії, заявила, що вона надала факти незаконності надання автокефалії української церкви турецькій владі і турецькому послу. Ви подивіться на те, як російська держава, вся кремлівська машина протидіє наданню українській церкві незалежності" , - підкреслив народний депутат.

Сергій Висоцький закликав українські правоохоронні органи, прокуратуру і СБУ захистити всіх православних єпископів МП, які захочуть приєднатися до створення єдиної помісної церкви в Україні.

"Я хочу закликати всіх нас до того, щоб ми фільтрували пропаганду Кремля, щоб ми пам'ятали про історичну важливість процесу, який відбувається зараз. І МВС, і прокуратура, і СБУ повинні убезпечити об'єднання українських церков, єпископів, які захочуть взяти участь в Об'єднавчому Соборі і створити автокефалію ", - заявив він.

"Українська держава не може терпіти втручання в свої справи і тиск на тих православних єпископів, які захочуть об'єднатися під автокефалією Константинополя", - резюмував Сергій Висоцький.