RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Сім'я топ-чиновника СБУ засвітилася в схемах фармацевтичної контрабанди - ЗМІ

Контрабандні поставки фармпрепаратів на територію Придністровської молдавської республіки (окупована РФ з 1991 року) здійснюються компаніями, абсолютним або частковим власником яких є дружина першого заступника Головного слідчого управління СБУ Олександра Кравченко.

Про це повідомляється в розслідуванні, опублікованому виданням "Реалист".

Безпосередньо ініціатором контрабандних схем є відомий за низькою інших кримінальних проваджень громадянин Індії Джаін Прадіп Кумар. А також компанія з ОАЕ "Дені і Хемі" і компанія "Таблетка А", якою володіє Юлія Кравченко – дружина полковника Кравченко.

Кумар був фігурантом відкритого 2015 року ГСУ МВС України досудового розслідування щодо закупівлі Мінздравом України ліків від ВІЛ за ціною, яка вп’ятеро перевищувала ринкову. Справа, декілька разів змінювала підслідність, після чого загубилася у процесуальній черзі, повідомляє видання.

Причина спливла в процесі аналізу поставок індійських фармпрепаратів за допомогою українських дилерів до ПМР. Нагадаємо, що законодавство Молдови передбачає імпорт на територію країни лише зареєстрованих урядом фармпрепаратів, тоді як на території ПМР ця умова ігнорується.

Зокрема, в логістичному ланцюжку виявилися юрособи, власником яких є родина заступника начальника ГСУ СБУ, зокрема ТОВ "Таблетка А", якою на 90% володіє його дружина Юлія Кравченко.

Також Юлія Кравченко заснувала через свій ФОП групу компаній з антикризового менеджменту, а для управління фінансовими потоками володіє закритим недиверсифікованим венчурним інвестиційним фондом "Юг-Девелопент".