Україна запропонувала Путіну жест доброї волі під вибори президента

30 березня, перед виборами президента, Україна запропонувала Росії провести обмін полоненими.

Про це повідомляє представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Тема моста в Станиці Луганській, негайного відкриття "Золотого" і звільнення заручників - ми з Є. Марчуком (колишній Перший віце-прем'єр міністр України - ред.) Пропонуємо провести звільнення 30 березня - стануть темами обговорень в Мінську. І, звичайно, важлива позиція ОБСЄ. Досить глибоких занепокоєнь - варто вимагати від Москви виконання Мінських угод", - написала вона.

Також Геращенко уточнила, що 25 березня за участю представника України в ТКГ Євгена Марчука, відбулася відеоконференція з командувачем об'єднаних сил Сергієм Наєвим, який знаходиться в Станиці Луганській. Він повідомив про повну готовність української сторони розпочати реконструкцію мосту, який окупанти розбили в 2014 році, і повноцінну роботу в КПВВ "Золотий". Однак РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

За даними видання "Інтерфакс-Україна", провести обмін Україна запропонувала РФ за формулою 25 на 25.

"Ми пропонуємо, щоб вони негайно забрали 25 росіян в обмін на 25 українсько-політв'язнів Кремля. І залишається незмінною наша позиція: забрати 19 наших з окупованих територій, ми готові помилувати 72 сепаратистів", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі мережі обговорювали повідомлення про погані умови утримання в Луганську громадян, які були передані бойовикам ЛНР в процесі масштабного обміну полоненими на Донбасі.