RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кононенко звинуватив авторів "Схем" в порушенні журналістських стандартів

Народний депутат Ігор Кононенко звинуватив журналістів програми "Схеми: корупція в деталях" (проект "Радіо Свобода") в маніпуляції думкою телеглядачів та використанні брудних політичних технологій.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у четвер 28 березня він отримав від проекту "Схеми" запит на коментар до програми. У відповідь Кононенко повідомив журналістам, що готовий відповісти на будь-які їхні запитання та запропонував зустрітися "наступного тижня у понеділок".

"Проте цього ж дня на сторінці проекту у Facebook з’явився анонс вже змонтованої програми "Схеми", яка мала вийти в ефір, але без моїх коментарів", — написав Кононенко.

Він висловив переконання, що "це приклад маніпуляції думкою глядачів та перетворення журналістики на політичну технологію в інтересах певного кандидата в президенти України напередодні виборів".

Кононенко вважає, що таким чином журналісти свідомо позбавили його можливості висловити свою офіційну позицію. В зв’язку із цим він звернувся до керівництва "Радіо Свобода" з проханням дати оцінку щодо порушення авторами програми "Схеми" журналістських стандартів та Кодексу журналістської етики.