RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Партія Зеленського опублікувала план боротьби з корупцією

Партія президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" презентувала заходи, покликані подолати корупцію в Україні.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці партії в Facebook.

"Одним з пунктів програми партії "Слуга народу" є знищення системної корупції. Це не просто слова, адже ми маємо конкретний план для досягнення цілей. Для цього вже формуємо підтримку: неможливо підробити документи в електронній базі, неможливо провести транзакцію заднім числом, якщо вона в онлайні тощо", - йдеться в повідомленні.

Для вирішення проблеми корупції пропонується реалізувати комплекс наступних заходів: створення національної системи електронного урядування; радикальне очищення і перезавантаження прокуратури; забезпечення незалежності антикорупційних органів; переведення більшої частини державних послуг в онлайн.

У партії також обіцяють впровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів; створити систему захисту свідків і ввести систему грошової винагороди для громадян за виявлення корупції.

"Будь-яке розслідування відносно бізнесу буде ґрунтуватися на принципі презумпції добропорядності. Приймемо сучасне законодавство про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради, що дозволить залучати до відповідальності корумпованих і некомпетентних чиновників", - запевнили в партії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський розповів, що у них спільного з героєм серіалу "Слуга народу" Василем Голобородько.