RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В ОНМедУ залишили частину лікарів-інтернів без місць в інтернатурі - заява МОЗ

Халатність "керівництва" Одеського національного медичного університету привела до того, що лікарі-інтерни залишилися без місць в інтернатурі.

Про це йдеться в документах Міністерства охорони здоров'я України, передає РБК-Україна.

Згідно із заявою, ліцензія ОНМедУ становить 700 місць для лікарів-інтернів і у вересні 2018 року легітимне керівництво вузу, призначене міністерством, прийняло рішення про розширення ліцензії на навчання інтернів до 1300 місць.

Однак після захоплення ОНМедУ в грудні 2018 року нові "керівники" не врахували розширення ліцензії для лікарів-інтернів, і новий "декан" в червні 2019 року заявила, що в ОНМедУ навчатиметься лише 400 інтернів. Внаслідок цього ліцензії на окремі спеціальності були втрачені.

"Внаслідок такої непрофесійності і байдужості в університеті колишнього ректора Запорожана, вже була втрачена ліцензія на спеціальність "Педіатрія". Виконавцем цієї затії була Ірина Шмакова, яка стала проректором з навчальної роботи, і вже підписує сертифікати лікарів-спеціалістів, не маючи на те повноважень", - зазначили джерела у міністерстві охорони здоров'я.