RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський зробив важливі призначення до Нацради з антикорупції: що відомо

У середу, 31 липня, був опублікований указ президента Володимира Зеленського № 523/2019 про зміну складу Національної ради з питань антикорупційної політики.

Документ опублікувало офіційне інтернет-представництво голови держави.

Згідно з указом, до складу Нацради були введені нові члени. Першим з них став глава Державної податкової служби Сергій Верланов, другим - секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

Олександр Данилюк - секретар РНБО. Під час президентства Петра Порошенка був представником президента України в Кабінеті міністрів, заступником глави Адміністрації президента, потім - міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана до звільнення в червні 2016 року.

Сергій Верланов - керівник Державної податкової служби, зайняв посаду за підсумками конкурсу. У липні 2018 року був призначений на посаду заступника міністра фінансів України.

До цього президент Зеленський також вводив своїм указом до складу антикорупційної ради главу Державної митної служби Максима Нефьодова і тимчасово виконуючого обов'язки керівника СБУ Івана Баканова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник партії президента Володимира Зеленського "Слуга народу" заявила, що питання зняття депутатської недоторканності може бути замінено на її "істотне обмеження" в разі кримінального правопорушення, в тому числі і корупційного.