RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тимошенко заявила про зрив спроби таємно протягнути у комітеті Ради проект про ринок землі

Протягування законопроекту про розпродаж сільськогосподарської землі всупереч волі народу та Регламенту ВРУ є неприйнятним і фракція "Батьківщина" продовжує проти цього боротися.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу з трибуни парламенту.

Вона обурилась тим, як аграрний Комітет ВРУ намагається на закритому засіданні, "за зачиненими дверима вирішити долю української землі".

Як, пояснила лідер "Батьківщини", засідання комітету щодо розгляду земельних законопроектів мало відбутися 18 жовтня о 14.30, і представники комітету та громадськості мали намір взяти в ньому участь. Натомість його провели зранку, повідомивши тільки прибічників відкриття ринку землі, зауважила політик. На засіданнібуло ухвалено рішення "про підтримку законопроекту, який дає право продавати землю іноземцям і в розмірі – понад 210 тисяч гектар в одні руки".

Юлія Тимошенко подякувала Голові ВРУ, який зібрав лідерів фракцій і дав можливість обговорити це питання.

"За спільним рішенням голів фракцій і керівництва парламенту ранкове таємне зібрання окремих членів аграрного комітету визнано нелегітимним. Повноцінне засідання комітету за участі всіх небайдужих відбудеться наступного пленарного тижня", – зазначила вона.

Голова партії нагадала, що, за останніми соціологічними рейтингами, 73% громадян виступають проти продажу землі, 81% проти продажу іноземцям, понад 70% – за проведення референдуму.