RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Слуги народу" голосували за ініційоване Герусом збереження імпорту електроенергії з РФ за рознарядкою - нардеп

"Слуги народу" голосують за законопроекти за рознарядкою, не усвідомлюючи шкоди національним інтересам країни, яку завдає імпорт російської електроенергії.

Про це заявив народний депутат, член фракції "Батьківщина" Іван Крулько, коментуючи винесення на розгляд засідання ВР законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про ринок електроенергії" (№2233), передає "Обозреватель".

"Мені здається, що в більшій частині депутатів від "Слуги народу", вони дуже далекі взагалі від усвідомлення, що таке національні інтереси України. Ось вони роблять те, що їм говорять за рознарядкою, не вникаючи в ситуацію. А частина дуже добре розуміє, чому вони це роблять. Вони це роблять на догоду окремим олігархічним групам, які мають тісні зв'язки з Росією. І питання закупівлі електроенергії з Росії, як і інших ресурсів, які фактично безкоштовний сир у мишоловці, це все вони роблять свідомо, на жаль", - сказав Крулько.

Він зазначив, що така позиція депутатів може привести до серйозних проблем в країні.

"Те, що інша частина, яка, можливо, так не думає, не займає позицію державну, не займає позицію національного інтересу, а пливе за течією, це все може привести країну до дуже непередбачених ситуацій", - сказав Крулько.

4 грудня парламент прийняв законопроект - №2233 "Про внесення змін до закону України "Про ринок електричної енергії". Норми цього законопроекту зберігають можливість поставок російської електроенергії на ринок "на добу вперед" і залишає вільний імпорт електроенергії з Білорусі. Ряд депутатів і експертів заявили, що законопроект №2233 скасовує реформу енергоринку і ставить під загрозу синхронізацію української енергосистеми з європейською.