RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Маємо орієнтуватися на ЄС: Віталій Нестор висловився про послаблення карантину

Україна має взяти за основу дорожню карту ЄС із послаблення карантину.

Про це написав у Facebook голова столичного осередку ВО "Батьківщина"Віталій Нестор.

Як зазначив політик, 24 квітня спливає термін введеного карантину, але від різних представників влади надходить суперечлива інформація про те коли та як карантинні заходи будуть знімати. Така невизначеність є руйнівною для українського бізнесу та громадян.

На його думку, політика влади має бути передбачуваною і лише так кожен зможе спланувати як пережити важкий період та вийти нього. А орієнтація на підходи Євросоюзу дозволить спілкуватися з партнерами однією мовою, не попасти в ізоляцію, якнайшвидше відновити транспортне сполучення та економічну співпрацю.

За пропозиціями Нестора, послаблення карантину має відбутися в чотири етапи.

На першому етапі необхідно відновити роботу громадського транспорту та закладів освіти. Першочергово - садочків та молодшої школи щоб дати батькам можливість працювати.

Другий етап передбачає повноцінне відновлення роботи бізнесу та інших установ. Третій – запуск закладів обслуговування громадян (кафе, ресторани, спорт-центри та інші). І на заключному етапі слід дозволити проводити масові заходи.

В той же час, як зазначає Віталій Нестор, зняття карантину має бути поетапним, а обмеження для вразливих категорій населення мають залишатися довше.

Підставою для початку послаблення обмежень має бути відповідність ключовим критеріям Європейського союзу: покращення епідеміологічної ситуації, спроможність системи охорони здоров’я справлятися з напливом нових хворих та ефективна система моніторингу поширення захворювання.

Окрім цього, на думку лідера київської "Батьківщини", частину повноважень щодо послаблення карантину треба передати на місцевий рівень, адже ситуація в кожному регіоні має свої особливості.