RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Україна по захворюваності на коронавірус повторює сценарій однієї з країн ЄС: подробиці

Україна повторює динаміку захворюваності на коронавірус COVID-19 у Польщі.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі українського телеканалу.

Віктор Ляшко уточнив, що головним завданням Міністерства охорони здоров'я в даний момент є не допустити різкого зростання хворих, і тому відомство підтримує карантинні заходи уряду.

Головний санітарний лікар країни уточнив, що Україна в питанні боротьби з пандемією коронавірусу намагається брати приклад з Польщі, а не з тих європейських країн, де кількість заражень вийшло з-під контролю.

"Ми не хочемо розглядати сценарії Італії та Іспанії - ми робимо все, щоб не йти за цими сценаріями. Зараз Україна йде за сценарієм Польщі, і наші превентивні заходи, які були прийняті, показують, що динаміка і крива захворюваності в нашій країні проходить так, як проходила в Польщі", - підкреслив він.

В даний момент в Польщі майже 10 тисяч заражених на коронавірус, 385 людей померли і майже 1300 - одужали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко виступив за пом'якшення карантинних заходів і назвав кількість хворих на коронавірус, які могли б бути виявлені в країні, якби не карантин.