RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Не дозволимо грабувати людей: Тимошенко заявила про намір припинити схеми в "Нафтогазі"

Влада та президент можуть кришувати корупцію у "Нафтогазі", свідченням цього є відмова представників партії "Слуга народу" у Тимчасовій слідчій комісії розглядати оборудки НАК "Нафтогаз".

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами засідання ТСК з питань розслідування корупції високопосадовців.

Лідер "Батьківщини" повідомила, що парламентській слідчій комісії були передані докази, що за чотири роки НАК "Нафтогаз" не доплатив до держбюджету мінімум 72 млрд гривень.

"Корупційна модель НАК "Нафтогаз" була включена в порядок денний тимчасової слідчої комісії, й ми сподівалися, що вона буде розглянута. Ми могли на засіданні ТСК ухвалити рішення, щоб "Нафтогаз" доплатив ці 72 млрд гривень і внести до Ради законопроєкт, який зобов’язує "Нафтогаз" перерахувати гроші у бюджет. Всі без винятку депутати від партії "Слуга народу", які входять у ТСК, проголосували, щоб питання "Нафтогазу" взагалі не розглядати", – обурилася Тимошенко.

Такі дії представників монобільшості, переконана голова "Батьківщини", означають те, що "слуги народу", які увійшли до ТСК, "кришують" корупцію в "Нафтогазі", не даючи можливості розглянути корупційні оборудки й притягнути до відповідальності винних, - вважає вона.

"Я це так не залишу. Ми будемо наполягати, щоб ТСК розглянула питання НАК "Нафтогаз", щоб країна почула, парламент почув, які гроші забрані в держави, коли країна стоїть на колінах і випрошує в МВФ кредити. Україна не бідна, Україна – заможна, і ми можемо допомогти людям і підприємцям пережити коронавірус, руйнацію економіки. Ми доведемо справу до кінця. Мільярди гривень, які крадуться з бюджету, буде повернуто людям", – наголосила Тимошенко.