RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Рабинович закликав поставити під контроль Ради "божевільні дії" Кабміну

Співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович закликав колег згадати, що парламентарії це не представники окремих партій або політичних сил, а народні депутати України, і повинні забезпечити контроль за роботою уряду.

Про це Вадим Рабинович заявив, виступаючи з парламентської трибуни 2 червня.

"Біда прийшла в наш дім! Я хочу, щоб ви усвідомили, що відбувається в парламентсько-президентській республіці Україно! На розгляд Верховної Ради надійшла програма Кабінету Міністрів. З неї стало остаточно зрозуміло: країною керують люди, які не розуміють основ управління. Ці люди ні інтелектуально, ні професійно не в змозі управляти чим-небудь, а тим більше державою, та ще й в такий складний період!" - звернув увагу парламентарій.

Він продовжив, що незважаючи на те, що парламент "повернув уряду його програму з припискою марення божевільного", сам парламент доручив уряду без будь-якого контролю зі свого боку підписати договір з МВФ.

"Цей договір зобов'язує нас продовжувати вбивчу медреформу Супрун, має на увазі дорогу комуналку, закриття шкіл, передбачає контроль над державою! Країну навіть не купують - її забирають як в стародавні часи" - обурився Вадим Рабинович.

"Колеги, пропоную згадати, що ви - депутати народу України! Пропоную вимагати від уряду перш, ніж підписувати будь-які документи, які продають нашу країну, отримати на це схвалення Верховної Ради, яка, згідно з Конституцією, є керівником в країні!" - закликав колег по парламенту співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Вадим Рабинович запропонував народним депутатам підтримати і проголосувати як невідкладний поданий ним законопроект, яким би вводилася кримінальна відповідальність за підписання будь-яких документів з МВФ без попередньої ратифікації Верховною Радою України.

"Божевільні дії божевільного уряду повинні бути негайно поставлені під контроль парламенту України! Зробити це потрібно сьогодні, інакше завтра може бути пізно" - резюмував Вадим Рабинович.