RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Допомога постраждалим від повені потрібна вже зараз: Тимошенко закликала прийняти проект

Законопроєкт, який дозволить спрямувати кошти для допомоги постраждалим від повені, потрібно ухвалювати якнайшвидше, і вже найближчими вихідними люди мають отримати необхідні гроші.

Про це заявила Юлія Тимошенко на брифінгу за результатами ініційованої командою "Батьківщини" зустрічі лідерів фракцій із прем’єр-міністром.

"Шкода, що на зустрічі не було лідерів фракції "Слуга народу", думаю, їм це питання просто не цікаве. Але всі інші лідери фракцій були, був прем’єр-міністр, міністр фінансів, керівництво Верховної Ради, і я особисто передала в руки прем’єр-міністру проєкт закону, підготовлений нашою командою, як відшкодувати збитки людям, наповнити резервний фонд. Ми показали, де джерела, які треба використати для надходжень до бюджету і негайно почати відшкодовувати людям гроші", – наголосила Тимошенко.

Учасники зустрічі, зазначила Голова "Батьківщини", домовилися, що 3 липня на засіданні парламенту буде розглянуто законопроєкт, який дасть змогу почати відшкодування людям, які постраждали від повені.

"Ми домовилися, що уряд подивиться на законопроєкт, який я передала, для відшкодування збитків людям і наповнення резервного фонду Кабінету міністрів грошима для цього, і вже на п’ятницю буде винесено законопроєкт, який буде точно ухвалений Верховною Радою, який дасть можливість негайно розпочати адекватні виплати, що покриють людям усі без винятку збитки", – запевнила Юлія Тимошенко.

Команда "Батьківщини", зауважила лідер партії, буде стежити, щоб усі дані на зустрічі обіцянки були виконані, а люди з постраждалих регіонів не залишилися сам на сам із бідою.

"Наша команда перебуває на зв’язку з підтопленими регіонами й з людьми, щоб ми могли відчувати, наскільки діє уряд, наскільки виконуються необхідні кроки й наскільки людям надається необхідна допомога. Ми будемо стежити, щоб урядом до парламенту був переданий законопроєкт, щоб у п’ятницю він був проголосований, і вже з вихідних людям направили відшкодування", – резюмувала Юлія Тимошенко.