RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Це змова": екс-радник Єрмака заявив про корупцію та розповів про долю COVID-фонду: відео

Колишній міністр фінансів України, економіст Ігор Уманський, який раніше заявив, що з коштів спеціального фонду державного бюджету України для боротьби з наслідками епідемії коронавірусу на систему охорони здоров'я країни використано лише 1%, розповів про тотальну корупцію у владі і "дерибан" на "Великому будівництві".

Про це розповів під час брифінгу для журналістів у середу, 18 листопада, відповідне відео опублікували в Telegram-каналі Pavlovsky News.

Екс-міністр фінансів і колишній радник глави Андрія Єрмака зазначив, що влада за 8 місяців повинна була створити умови для протистояння другій хвилі коронавірусу. Замість цього близько 40 млрд гривень пішли на "Велике будівництво".

"В Україні зараз дорожній фонд перевищує бюджет Міноборони", - наголосив Уманський і назвав витрачання "коронавірусного фонду" на інші потреби, окрім медицини, змовою високопосадовців в Україні.

За словами Уманського, чинні в Україні умови проведення тендерів на будівництво дозволяють заздалегідь виявляти переможця, а потім проводити махінації з грошима.

Ті 26 мільярдів гривень, які на сьогодні залишаються в "коронавірусному фонді", Уманський закликав витратити на медицину: створення інфраструктури, виплати зарплати, закупівлю тестів та ін. При цьому екс-чиновник на назвав імена посадовців, яких він звинуватив в корупції, заявивши, що переадресує це питання правоохоронним органам.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр фінансів України, економіст Ігор Уманський привідкрив завісу того, що приховується за масштабним проектом президента Володимира Зеленського і його команди "Велике будівництво", і назвав його картелем.