RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні зняли вікові обмеження для держслужбовців: що це означає

У середу, 16 грудня, Верховна Рада України, яка відправила у відставку міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба, зняла вікові обмеження для державних службовців. Це означає, що державні службовці після досягнення 65-річного віку за згодою суб'єкта призначення можуть продовжити роботу.

Про це повідомили у Twitter Верховної Ради України.

За відповідний законопроект №4096 у другому читанні проголосували 300 парламентаріїв.

Відповідно до проекту закону до ЗУ "Про державну службу" будуть внесені зміни щодо вікових обмежень перебування на посадах державної служби.

Так, державні службовці за рішенням суб'єкта призначення можуть залишатися на службі після досягнення ними 65-річного віку. Рішення про продовження терміну перебування на держслужбі буде щорічно приймати суб'єкт призначення. Граничний термін перебування на державній службі, передбачений документом, наступає при досягненні службовцем 70-річного віку.

Додамо, що даний закон у першому читанні Верховна Рада схвалила на початку грудня. Тоді за нього проголосували 260 нардепів.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня Верховна Рада України прийняла Закон "Про Державний бюджет на 2021 рік", за відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів. Відповідно до закону в Україні в наступному році будуть підвищені розміри мінімальної зарплати і пенсій.