RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Тетяна Плачкова закликала владу включити моряків до переліку пріоритетних груп для вакцинації

Народний депутат України від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова розповіла про проблеми моряків в Україні.

Нардеп в Facebook акцентувала увагу на проблемах доступу моряків до вакцинації, а також складнощі в питаннях репатріації.

"У той час, поки в усьому світі намагаються вирішити ті глобальні проблеми, з якими зіткнулися моряки, щоб гарантувати їм право на репатріацію і поставити їх у чергу на вакцину, поряд з іншими найважливішими категоріями працівників. В Україні ні Міністерство охорони здоров'я, ні Міністерство інфраструктури нічого не зробили в цьому напрямку. МОЗ затвердило своїм наказом перелік з 9 пріоритетних груп для вакцинації від коронавірусу, але щодо моряків там жодного слова", - заявила політик.

Плачкова вказала на величезну важливість морських перевезень, а також опублікувала офіційне звернення до міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"Саме від їх праці залежить функціонування глобальних виробничо-збутових ланцюжків. Морський транспорт перевозить понад 80% товарів, включаючи життєво необхідні предмети медичного призначення. Але, на думку нашого Кабміну, цей внесок, мабуть, недостатній для пріоритетної вакцинації моряків. В ООН і на Давоському форумі люди пам'ятають про моряків, а в МОЗ і Мінінфраструктури - ні. Це не помилка - це плювок в обличчя всій морській галузі! Звернулася до Степанова, сподіваюся, одумаються і приймуть рішення на користь моряків", - підкреслила Тетяна Плачкова.

Наостанок нардеп заявила, що Україна не може залишатися осторонь і піддавати подальшому ризику життя і здоров'я своїх моряків, особливо коли увагу на проблему неодноразово звертали і в Організації Об'єднаних Націй, і під час проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Це питання не тільки престижу держави, а й дотримання конституційних прав громадян", - резюмувала народний депутат.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі буде представлено Декларацію Нептуна. Відповідно до цієї декларації, екіпажі суден мають бути визнані ключовими працівниками, які мають право на першочергову вакцинацію.