RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ексзаступник міністра Демченко не займався підготовкою "харківських угод" - МЗС

Колишній заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко отримав повноваження займатися двосторонніми відносинами з Росією тільки 27 квітня 2010, через шість днів після підписання "харківських угод".

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України, пише Інтерфакс-Україна.

"Руслан Демченко був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ України 17 лютого 2010 розпорядженням КМУ №227-р. В той же час, згідно з наказом МЗС №82 про розподіл обов'язків між заступниками міністра, до його повноважень двосторонні відносини з Російською Федерацією були віднесені тільки 27 квітня - тобто через шість днів після підписання Харківських угод і внесення їх на ратифікацію до Верховної Ради України", - поінформували в пресслужбі міністерства у відповідь на запит.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Служби безпеки України почало досудове розслідування щодо посадових осіб органів державної влади за фактом вчинення державної зради в 2008-2010.

У пресцентрі СБУ повідомили, що слідчі розслідують, зокрема, обставини підготовки і підписання 21 квітня 2010 "Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042", дотримання регламенту і процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради. За попередніми даними слідства, підписання цього документа призвело до збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, причетних до анексії території АР Крим в 2014.