RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Лише Тимошенко та "Батьківщина" реально борються за збереження української землі - експерт

Інтереси українців не є пріоритетними для "зеленої" влади, вони дбають лише про отримання вигод від оборудок, зокрема від продажу української землі. Як і 2020, тільки Тимошенко й команда "Батьківщини" заважають монобільшості відбирати землю в українських фермерів і виступають проти поділу сільськогосподарської землі між аграрними олігархами та її продажу міжнародним корпораціям.

Про це пише у Facebook політичний експерт Дмитро Корнійчук, аналізуючи події у Верховній Раді.

Зокрема, йдеться про розгляд парламентом пакету земельних законопроєктів, які в разі ухвалення дозволять продавати землі іноземцям, знімати родючий шар ґрунтів, змінювати цільове призначення земель, а також фактично позбавлять фермерів рівних умов у конкуренції за землю.

На переконання експерта, законопроєкти 2194 і 2195 - це продовження продавленого проти волі більшості громадян в квітні 2020 закону про ринок землі.

"Ці закони небезпечні тим, що скасовують запобіжники проти дерибану землі, які з боєм змогла відстояти в сесійній залі опозиція в законі про ринок землі. Лідер опозиції Тимошенко - єдиний топполітик, яка послідовно продовжує боротьбу за збереження української землі, тому "Батьківщина" внесла сотні правок в ці антидержавні законопроєкти, щоб прибрати звідти резонансні норми, що позбавляють українців землі, а країну - чорноземів", - вважає Корнійчук.

За його словами, Тимошенко зуміє захистити інтереси українців, адже має план протидії розпродажу національного багатства. Зокрема, в разі ухвалення монобільшістю законопроєктів, "Батьківщина" звертатиметься до Конституційного суду щодо визнання законів неконституційними, а також допоможе ініціювати Всеукраїнський референдум, щоб люди могли висловити свою думку з цього питання.

"Українці прекрасно бачать, що Тимошенко - це єдиний політик, який захищає їхні інтереси. Як на рівні парламенту, так і в місцевих радах, де по всій країні представлена "Батьківщина". Власне, тому, з одного боку, постійно зростає підтримка Тимошенко та її партії. З іншого - боротьба Тимошенко за землю є серйозною загрозою для "зеленої" влади та її рейтингу", - резюмує Корнійчук.

"Батьківщина" подала понад 1000 поправок до законопроєкту №2194, чим фактично заблокувала розгляд документа, який знімає останні запобіжники до остаточного продажу української сільськогосподарської землі зокрема іноземним корпораціям.