RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Що треба для вступу в Україні абітурієнтам з ОРДЛО і Криму: новий порядок прийому

Міністерство освіти України затвердило нові правила організації вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” для осіб, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти та науки.

“Порядок дозволить у повністю реалізувати право дітей з тимчасово окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на освіту”, – пояснили в МОН.

Роботу зі вступниками з тимчасово окупованих територій будуть здійснювати освітні центри “Крим-Україна” (для заявників з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь) та освітні центри “Донбас-Україна” (для заявників з тимчасово окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей або території населених пунктів на лінії зіткнення, які створені на базі закладів вищої або фахової передвищої освіти. Вони будуть працювати з 7 червня до 24 вересня 2021 року.

Особи з тимчасово окупованих територій мають право вступати для здобуття освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти та для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра на основі базової середньої або повної загальної середньої освіти.

Також вступники можуть подавати документи на місця, що фінансуються за кошти державного бюджету або за кошти фізичних та юридичних осіб.

Вступ для здобуття освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) за кошти державного бюджету здійснюється в два етапи:

  • документи від заявника приймаються до 12:00 20 липня, вступні іспити проводяться до 20 липня, рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 12:00 20 липня, а зарахування проводиться не пізніше 15:00 23 липня;
  • документи від заявника приймаються до 12:00 20 вересня, вступні іспити проводяться до 21 вересня, рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 12:00 22 вересня, а зарахування проводиться не пізніше 15:00 24 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2021 році відбудеться з 21 травня по 16 липня.