RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На махінаціях з львівським сміттям заробляли мільйони: фото

У Львові повідомили про підозру п'яти особам, яких звинувачують в розкраданні понад 2 млн грн бюджетних грошей на вивезенні та захороненні сміття зі Львова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

За інформацією поліцейських протиправну діяльність організував керівник та власник приватного перевізника сміття. У спільники собі він взяв логіста своєї фірми, а також власника, заступника директора та начальника служби безпеки інших приватних фірм, що надавали аналогічні послуги.

Зловмисники організували схему розкрадання бюджетних коштів: вони подавали до Львівської міськради документи із неправдивими відомостями із завищеним обсягом наданих послуг, а також неправдивою відстанню до звалищ, куди звозили сміття. Потім на цій підставі отримували з міського бюджету відповідні кошти.

"Сміття переважно вивозили вночі без відповідних дозволів та документів, а отримані таким чином гроші розподіляли між усіма учасниками угруповання. Відомо, що на такій схемі фірмам безпідставно виплатили понад 2 млн грн коштів з місцевого бюджету", - повідомили в поліції.

Зловмисників упіймали на гарячому - вночі 25 травня під час відвантажування сміття правоохоронці затримали автомобіль, у водія якого були відсутні документи на вивантаження та захоронення сміття.

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури організатору та чотирьом учасникам злочинного угруповання було повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", - повідомили в поліції.

Наразі поліцейські проводять санкціоновані обшуки на території Житомирської, Львівської та Київської областей в офісах підприємств перевізників сміття, комунальних підприємствах, у місцях незаконного захоронення відходів та проживання причетних осіб. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв "Апостроф", на Одещині поліція затримала так званого "смотрящого" по Любашівському району, який втік із зали суду в Чернігівській області і переховувався від правосуддя на території Одеської області. Олександр Гвінцадзе є фігурантом санкційного списку РНБО щодо кримінальних авторитетів і "злодіїв в законі".