RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Офіс Президента опублікував фільм про те, як Україна готувалась до Дня Незалежності

Організатори святкових заходів з нагоди 30-річчя Незалежності України розповіли у спеціальному фільмі про особливості підготовки до цієї події. Так, наприклад, розглядались кілька варіантів перформансу про історію України перш ніж визначитися з остаточним, де дівчинка проходить крізь історичні віхи до сьогодення.

Фільм опублікував Офіс президента. Спецпроєкт отримав назву "30 років незалежності. За лаштунками".

"Був парад, ми розуміли, що буде техніка, військові, але не було зернятка. Були різні варіанти: пісні, флешмоби і т.д. Потім режисер Андрій Нестеренко запропонував "історію ДНК" з дівчинкою, яка йде через історію України", - розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

У фільмі зазначається, що головну героїню — 10-річну Єсенію Селезньову — відібрали після кількатижневих проб різних учасниць. Музичний супровід до театралізованого дійства забезпечив піаніст Ігор Янчук, якого організатори випадково побачили на вулиці, коли він грав на піаніно біля Володимирської гірки у Києві.

Про підготовку Дня Незалежності у фільмі розповідають перша леді Олена Зеленська, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, режисери, продюсери та інші учасники подій.

Андрій Єрмак наголосив, що на святкування 30-річчя Незалежності Україну відвідало кілька сотень іноземних гостей, голови держав і урядів, міністри й дипломати, військове керівництво країн-партнерів – і такої кількості іноземних делегацій одночасно Україна раніше ще не приймала.

"Ніколи ще в Україні, ніколи в Києві за такий короткий проміжок часу не було стільки світових лідерів - президентів, прем'єрів, спікерів, міністрів закордонних справ. Це дуже важливо. І кожного разу, коли ці люди приїжджають до нас, вони бачать зміни", - зазначив Єрмак.

Він також розповів, що зразу після цього відбувався візит Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів – і було відчутно, як після відзначення 30-річчя Незалежності змінилося ставлення світу до України.

Зі свого боку, міністр закордонних справ поділився враженнями про підготовку "Кримської платформи", яка відбулася у межах відзначення 30-річчя Незалежності. "Коли я оглядаюся на цей шлях і пригадую перші реакції партнерів, потім, як ця реакція змінювалася - починали зі скептицизму, а завершили повною підтримкою, - то, безумовно, я пишаюся Україною", - згадує Кулеба.

Загалом у фільмі йдеться про головні події, приурочені до 30-ї річниці Незалежності: від привезення Конституції Пилипа Орлика, церемонії вручення перших відзнак “Національна легенда”, святкування Дня Державного Прапора, проведення установчого саміту Кримської платформи та першого Саміту перших леді й джентльменів до урочистостей на майдані Незалежності.