RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Незважаючи на провал футбольної ТСК, нардепи ОПЗЖ продовжують тиск на УАФ

Деякі депутати й навіть окремі ЗМІ продовжують підривати імідж українського футболу навіть після провалу роботи так званої "футбольної" Тимчасової слідчої комісії у ВР, яку ініціював Григорій Суркіс.

Про це пишуть "Коментарі".

Зокрема, у сюжеті "Подробиць" нардеп від ОПЗЖ Григорій Мамка заявив про нібито зловживання УАФ на будівництві міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям.Це був державний проєкт, який реалізовувався коштом із центрального та місцевих бюджетів. УАФ тоді не була ні розпорядником коштів, ні замовником виконаних робіт.

"Саме тому, ініційована Григорієм Суркісом минулого року "футбольна" ТСК у ВР на чолі з його партійним соратником Григорієм Мамкою повністю провалилася. Члени ТСК не змогли скласти фінальний висновок своєї роботи, а парламент відмовився голосувати за продовження терміну роботи комісії", - пише видання.

Причини відмови нардепів голосувати за комісію звучали різні: "деякі з них зводилися до того, що ТСК "має замовний характер", має ознаки "політизованої" і може бути інструментом тиску на УАФ з боку зацікавлених політиків".

Віцепрем'єр України Ірина Верещук тоді заявила, що за допомогою футбольної ТСК "хтось із кимось хоче звести рахунки".

Попри це, у ЗМІ з'являється "чергова хвиля тез Григорія Мамки на адресу УАФ. Її підхоплюють медіа з пулу Медведчука".

Як йдеться у матеріалі, Суркіс "так і не зміг спростувати свою пряму причетність до спроб організації медійного та парламентського тиску на керівництво українського футболу, як і своє смс-листування з цього приводу".

Раніше в НАБУ, Генпрокуратурі та Нацполіції офіційно заявили про відсутність кримінальних проваджень та підозр щодо керівництва Української асоціації футболу.