RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Справа Шабуніна: з'явилася гучна заява про помсту влади антикорупціонеру

Відкриття кримінальної справи проти голови "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна є помстою українських чиновників, яких дратують його антикорупційні ініціативи.

Таку думку висловив директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький в коментарі "Апострофу".

"Я оцінюю це переслідування Шабуніна як типовий ресентимент - помста тих представників вищого ешелону влади, всіх трьох гілок влади, корупційні діяння та ознаки яких були розкриті Шабуніним та ЦПК. Ця виборча активність влади, спрямована на здійснення начебто правосуддя з приводу проступку Шабуніна, явно вказує на дії виборчого правосуддя в країні ", - заявив Бистрицький.

За його словами, справа Шабуніна не свідчить про спробу влади тотально зачистити громадянське суспільство, мова йде про персональну помстуантикорупціонеру.

"З огляду на те, як влада мучить закон про електронні декларації, є всі підстави вважати, що відбувається неприпустимий відкат від стандартів, заданих Майданом", - зазначив глава фонду.

У той же час він засудив напад Шабуніна на активіста Всеволода Філімоненко.

"Це людина, яка спеціально провокувала Віталія на різку поведінку. Як свідчить посилена увага і переслідування Шабуніна представниками влади, контекст для подібних ексцесів створюється владою спеціально", - підсумував Бистрицький.

Детальніше про кримінальне переслідування Віталія Шабуніна читайте у матеріалі "Зачистка або помста: навіщо українська влада зайнялася Шабуніним", який опубліковано на "Апострофі".