Можемо повторити: соцмережі бурхливо відреагували на перемогу в суді "Нафтогазу" над "Газпромом"

Перемога "Нафтогазу" над "Газпромом" в суді викликала бурхливу реакцію в соцмережах.

"Ми задоволені тим, що виграли арбітраж з ключових питань. Це важливий день для українського народу і майбутнього європейських газових ринків. Суд підтвердив порушення "Газпромом" зобов'язань щодо обсягів транзиту і присудив компенсацію в 4,63 млрд. дол.", - цитує прес-служба "Нафтогазу" слова глави компанії Андрія Коболєва на своїй офіційній сторінці в Twitter.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Багато хто сходиться на думці, що цю перемогу можна дійсно вважати історичною. Зокрема, український журналіст Юрій Бутусов висловив думку, що "ми вперше не відбиваємось від "Газпрому", а виграємо живі гроші".

"Наші зуміли довести, що з 2009 року "Газпром" не виконував свої зобов'язання по транзитному контракту про постачання газу через українські трубопроводи. Неймовірно! Вперше ми не відбиваємось від "Газпрому", а виграємо живі гроші в суперечці з РФ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Згодні з ним і інші користувачі мережі. Деякі навіть знайшли в цю подію привід для сміху.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як повідомляв "Апостроф", рішення Стокгольмського арбітражу зобов'язує нашу країну відновити - нехай і в незначному обсязі - імпорт російського газу.