RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Стало відомо про нових підозрюваних в справах щодо Майдану

Колишньому заступнику голови і двом суддям Апеляційного суду Києва оголосила про підозру в тому, що вони на початку 2014 року відправили за ґрати невинну людину.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Підозра стосується злочину, зазначеного в ч. 2 ст. 375 КК (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

За інформацією слідства, троє суддів були причетні до неправосудного рішення від 6 лютого 2014 року, внаслідок якого невинну людину залишили під вартою, якого незаконно затримали 24 січня того ж року на бульварі Лесі Українки в Києві з декількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь в "масових заворушеннях".

Крім того, колишньому заступнику керівника Апеляційного суду інкримінується незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти розповіли про полковника СБУ Віктора Крайтора, який причетний до розстрілів майданівців і уникнув покарання.