RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал навколо справи проти Кернеса: суддя зробив гучну заяву

Суддя Андрій Антонов, який розглядав і врешті-решт закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, подав заяву про відставку.

Про це з посиланням на прес-секретаря Вищої ради правосуддя Оксану Лисенко повідомляє "Українська правда".

"Антонов подав до Вищої ради правосуддя заяву про відставку з посади судді Київського районного суду міста Полтави, мотивуючи своє звільнення тиском на нього", - зазначила Лисенко.

Також суддя направив в ВРП заяву про втручання в його діяльність.

У ньому Антонов наполягає, що дії прокурорів, які не були на дебати, "позбавили суд можливості винести вирок по суті обвинувачення".

Суддя також згадує, що прокуратура відкрила проти нього провадження за "неправосудне рішення", і вважає це тиском і своєю дискредитацією.

Також Антонов зазначає, що в день прийняття ним рішення Національне агентство по запобіганню корупції повідомило про початок перевірки його декларацій.

"Такі дії я ... розцінюю як розправу за винесене рішення", - пише суддя.

У заяві він просить "вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів і авторитету правосуддя".

Як пояснили у Раді правосуддя, вони повинні провести перевірку і встановити, чи справді мало місце втручання в діяльність судді.

"Остаточне рішення приймається більшістю складу ВСП. Рада може як застосувати факти реагування, так і відмовити в прийнятті таких заходів", - розповіла прес-секретар Оксана Лисенко.

Зокрема, Рада може зробити публічну заяву чи звернення, внести до відповідних органів або посадових осіб подання про виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення.

Нагадаємо, докладніше про справу Геннадія Кернеса читайте в матеріалі "Апострофа": Примус до миру: чим Кернес допоможе Порошенко на президентських виборах.