RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні голова благодійного фонду потрапив у скандал з продажем сотні авто

Керівник Благодійного фонду соціального захисту інвалідів Сумської області продав 109 безкоштовно отриманих для потреб фонду автомобілів.

Судовий розгляд справи почався з того, що суд відклав розгляд справи через неявку адвоката зловмисника, повідомили в прес-центрі судової влади України в понеділок, 20 серпня, передає "Главред".

Як повідомляє слідство, у фонду було 123 автомобіля, але обвинувачений поставив на облік тільки чотирнадцять.

"У ході слідства встановлено, що благодійному фонду "Соцінвест" безкоштовно надано для використання в благодійних цілях 123 транспортних засоби, які були конфісковані державою і не реалізовані", - йдеться в повідомленні.

Видання підкреслює, що відповідно до законодавства, збут такого майна можливий лише за умови сплати мита та інших податків і зборів. Однак він реалізував невраховані автомобілі, провівши їх за документами, як продаж на запчастини, не сплачуючи при цьому обов'язкових платежів і занизивши в рази суму продажів.

"Таким чином, підозрюваний двічі завдав збитків державі - з його вини залишилися без автомобілів малозабезпечені громадяни, а держава понесла збитки в розмірі як мінімум 1,66 млн гривень", - передає видання.

Повідомляється, що наступне судове засідання по справі відбудеться у відкритому режимі 31 серпня 2018 року в Зарічному районному суді Сум.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні готові бескоштовно роздавати конфісковані авто на єврономерах.