RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​ЄС закликає Росію беззастережно відпустити Сенцова

Європейський Союз знову закликав Російську Федерацію негайно звільнити незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляється в Постійному представництві Євросоюзу при Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Twitter.

"ЄС закликає Росію негайно і без всяких умов звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, який вже понад 100 днів голодує на знак протесту проти позбавлення волі українських політичних бранців Росією", - йдеться в повідомленні.

У ньому посилаються на виступ делегації ЄС на засіданні Постійної ради ОБСЄ, яке відбулося у Відні 30 серпня.

21 серпня Євросоюз вже виступав із закликом до російської влади звільнити Олега Сенцова, а також інших українців, незаконно затриманих в Росії і Криму.

У червні Європейський парламент прийняв резолюцію із закликом звільнити Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Росії.

Нагадаємо, що Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років ув'язнення за звинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає звинувачення. З 14 травня він тримає голодовку, вимагаючи звільнити з російських в'язниць українських політв'язнів.

Як повідомляв "Апостроф", Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в Facebookопублікувала фото голодуючого українського політв'язня Олега Сенцова з російської колонії.