RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Український суд розморозив десятки рахунків "сім'ї" Януковича: деталі

Печерський суд Києва протягом місяця скасував арешти щонайменше 26 рахунків, які правоохоронці пов'язували з оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в рішеннях, оприлюднених в Єдиному реєстрі, передає "Економічна правда".

Зазначається, що рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура. Слідство вважає, що в реєстраційні документи ряду компаній внесли неправдиві відомості. Також ймовірні злочинці нібито сприяли відмиванню "брудних" грошей - їх дії передували легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом.

У цій справі кільком підприємствам за листопад-грудень вдалося зняти арешти з своїх рахунків і сум ПДВ в системі електронного адміністрування. Серед них: "Аскор-Інвест", "Гендальф", "Фігаро Еволюшн", "Екотрейд 2016", "Фартісіма", "Фаршмаг", "Ін-Том".

За інформацією видання, більшість з них фігурують також в інших виробництвах, зокрема, про розкрадання коштів "Укрзалізниці". Слідство у цій справі заявляло, що причетні фірми нібито належать синові екс-президента Олександру Януковичу.

Які суми зберігалися на арештованих рахунках, невідомо. Однак в кінці листопада джерела видання в Генпрокуратурі повідомляли, що оточення Януковича хотіло зняти арешт з 250 мільйонів доларів. В одній із справ арешт тоді залишився дійсним, однак, судячи з судовими рішеннями, ці від суми фігурують також серед десятків рахунків, розморожених в листопаді.

У свою чергу, в прес-службі суду заявили, що розблокування рахунків компаній було викликано поганою роботою слідства.

"Ні в яких документах щодо зазначених осіб, поданих до суду органом досудового розслідування, зазначених прізвищ не було", - пояснили в суді.

За інформацією суду, на засідання не з'явилися представники органу розслідування.

"Правоохоронні органи не зверталися до суду про повторний арешт коштів, як це відбувається практично в щоденній практиці органів слідства в подібних випадках", - додали у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше джерела розкрили цікаві деталі про соратника Януковича, який втік з України.