RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Мартиненко звинуватили САП в саботажі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура саботує розгляд в суді "справи Мартиненка".

Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба екс-депутата Миколи Мартиненка.

"САП заблокувала засідання Шевченківського райсуду 24 грудня, яке було призначено на цей день кілька тижнів тому. Керівник САП Холодницький звернувся до суду про скасування засідання під приводом вихідного дня в Генпрокуратурі. Прокурор САП Скибенко цього підіграв і сказав неправду, ніби він не має повноважень розглядати це справа. А суд прийняв чергове рішення на користь САП "- сказав адвокат.

Він нагадав, що справа була передана до суду тільки під тиском самого Мартиненко.

"Тепер же сторона звинувачення придумує різні" ноу-хау "- як нівелювати аргументи захисту і відтягнути свій провал", - сказав Бойко.

Також юрист акцентував увагу на приховуванні від суду матеріалів, які спростовують звинувачення НАБУ.

"Головним з них є протокол спільної наради "Енергоатому" і чеської "Шкоди" про стандартну європейською ціною обладнання. Відсутні завищена ціна і збитки для держави, тобто немає навіть складу злочину", - додав він.

"Тому НАБУ замовило вигідну для себе експертизу. Але навіть лояльний експерт зробив нереальну формулювання:" збитки є, якщо НАБУ доведе складу злочину ". Ось НАБУ і намагалося щось намалювати", - зазначив адвокат.

За його словами, "незалежні рецензії на експертизу спростували всі звинувачення в нібито збитки, оскільки" Енергоатом "отримав 21 млн. Грн. прибутку».

"НАБУ початок панікувати і дискредитувати аргументи захисту. Для цього через ЗМІ вкинули дезінформацію про нібито сприяння Мін'юсту в цих рецензіях, намагаючись представити їх як щось незвичайне. Хоча вони передбачені законодавством. Як адвокат я звертався до рецензій ще 15 років тому, коли Павло Петренко точно ні міністром юстиції ", - вважає Бойко.

"Тільки суд має оцінювати аргументи обох сторін, а не директор НАБУ в своїх інтерв'ю", - сказав адвокат.

На його думку, НАБУ і САП прекрасно розуміють, що ця справа не має юридичних перспектив.

"Тому продовжують використовувати нечистоплотні методи. Від НАБУ будуть нові інформаційні атаки і продовження тиску на суді", - спрогнозував адвокат.