RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Адвокат розповів, як "зловити" Росію на брехні у справі українських моряків

Представники Росії на засіданні Міжнародного трибуналу з морського права в рамках розгляду у справі про українських військовополонених моряків представили діаметрально протилежну позицію тієї, яка була оголошена в судах РФ.

Про це повідомив адвокат полонених моряків Микола Полозов, передає "Громадське".

"Позиція Росії варіюється діаметрально, в залежності від того, в якому органі Росії доводиться відповідати. У Міжнародному трибуналі з морського права Росія заявляє одну позицію, у внутрішніх судах - вона заявляє діаметрально протилежну", - сказав він.

Таким чином, на думку адвоката, Росію дуже просто "зловити" на фальсифікації у справі. Зокрема, суд може зобов'язати РФ визнати наявність військових дій (і відповідно агресії проти України) або відмовитися від такого визнання, виправдавши захоплення моряків "поліцейською операцією". У другому випадку Кремлю доведеться виконувати рішення трибуналу.

"Простий приклад. Тут російська влада підкреслюють, що це знаходиться поза юрисдикцією трибуналу, тому що мали місце воєнні дії, а в російських судах вони кажуть: ні, ніяких військових дій бути не могло, ніяких військовополонених не існує, це була виключно поліцейська операція" , - розповів Полозов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Ілля Новиков розповів про брехню представників Росії на трибуналі у справі про захоплення в Азовському морі українських кораблів.