RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Суд у Києві вирішує долю топ-пропагандиста Путіна: онлайн трансляція із залу суду

У понеділок, 15 липня, в Подільському районному суді Києва проходить засідання у справі керівника інформаційного агентства "РИА Новости Украина", топ-пропагандиста президента РФ Володимира Путіна Кирила Вишинського.

Онлайн трансляція із залу суду доступна в YouTube.

Так, на засідання прибула уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова. Вона стверджує, що з'явилася правова основа звільнення Вишинського: згідно з постановою Конституційного суду України статті його звинувачення не зобов'язують брати під варту.

Оновлено

Засідання суду у справі Вишинського перенесли на 15:00 п'ятниці, 19 липня.

Варто відзначити, що раніше прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган заявляла, що Вишинського можуть звільнити з-під арешту у зв'язку з рішенням Конституційного суду України.

Як повідомляв "Апостроф", 5 травня 2018 року в офісі інформагентства "РИА Новости Украина" в Києві пройшли обшуки, слідчі дії проходили також вдома у Вишинського.

У Службі безпеки України заявили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Вишинського затримали за підозрою в державній зраді, незабаром суд заарештував його.

Журналіст зізнався, що у нього є два паспорти - український і російський, після заявив про відмову від українського громадянства і попросив у Путіна "правового захисту". Прокуратура має намір просити для підозрюваного 12 років в'язниці.