RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал з рішенням суду по Гримчаку: адвокат опублікувала цікавий документ

Нове рішення про запобіжний захід для заступника голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака було винесено 17 серпня, проте воно поки не вступило в силу.

Про це заявила адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

"КПК передбачає певний порядок вступу в силу рішення суду. Будь-яке рішення суду - вирок, або постанова не набирають законної сили з моменту їх проголошення. Є час, щоб реалізувати право людини на апеляційне оскарження", - зазначила вона.

Матяш пояснила, що таким чином зараз діє постанова від 16 серпня. Але воно по суті стосується іншої людини, оскільки в ньому помилково вказане по батькові Гримчака.

Адвокат також опублікувала в Facebook постанову від 17 серпня, на якій є приписка, що за станом на 17 серпня цей документ не вступив в законну силу. Ця постанова вступить в силу через п'ять днів, якщо не буде подана апеляція, або після розгляду апеляції, якщо адвокат все ж вирішить оскаржити це рішення.

У той же час Матяш додала, що прокурори наполягають на тому, що рішення чинне, і у них є підстави відправити Гримчака в СІЗО.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак може бути звільнений , оскільки в документах прокуратури і в вердикті суду була допущена помилка.