RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​"Укроборонпром" "зробив" в суді російську компанію: названо ціну питання

Концерн "Укроборонпром" виграв суд у російської компанії "Авіа-ФЕД-Сервіс" у справі проти заводу "Артема".

Про це повідомляє політик Мустафа Найєм на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, росіяни вимагали у українського оборонного заводу в примусовому порядку і всупереч санкціям і здоровому глузду повернути майже $2,3 млн за контракти на виготовлення товарів подвійного призначення.

"Це перемога всієї команди, в тому числі мого управління, яке провело безліч зустрічей і звернулося до всіх причетних органів влади з проханням звернути увагу на цю справу, але в першу чергу це заслуга нашого юрдепартаменту, адвокатів у справі та особисто Данила Федорчука і Євгена Федюшкіна. Чесно кажучи, ми до кінця не вірили в те, що Верховний суд змінить свою практику і прийме рішення на нашу користь. До цього суди протягом двох років неодноразово ставали на бік росіян, як би дивно це не звучало на п'ятий рік війни", - написав Найєм.

Також він додав, що це перемога на 55 млн гривень.

До слова, політик зазначив, що завод "Артема" один із стратегічних виробників авіаційних керованих ракет класу "повітря-повітря", автоматизованих комплексів для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів і обладнання для авіаційних літальних апаратів.

Як повідомлялось, в Україні розгорівся гучний скандал через браковані корпуси бронетранспортерів БТР-4, виробництвом яких раніше пишалися харківські конструктори.

Детальніше про ситуацію з "Укроборонпромом" читайте в матеріалі "Апострофа": У своєму нинішньому вигляді "Укроборонпром" нам точно не потрібен - Сергій Кривонос.