RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна може стати відповідачем в Європейському суді через нардепа "Слуги народу" - ЗМІ

Позов проти України може бути поданий ексміністром транспорту і засновником найбільшої газодобувної компанії України "Нафтогазвидобування" Миколою Рудьковським у випадку, якщо українське правосуддя піддасться тиску і підтримає вимагання частки компанії народним депутатом "Слуги народу" Олегом Семінським.

Про це пише РБК-Україна в матеріалі "Від Банкової до Лондона. Чим може закінчитися для влади війна за "Нафтогазвидобування".

Видання повідомляє, що справа про вимагання частки "Нафтогазвидобування" "слугою народу" Олегом Семінським може дійти до Лондонського суду і загрожує зачепити політичну еліту країни - за умови, що факти політичного втручання в кримінальну справу, зловживання правосуддям і вимагання під прикриттям депутатського мандата підтвердяться.

"Крім Лондона, на горизонті виникає і Європейський суд з прав людини - остання інстанція для постраждалої сторони в разі безсилля національного правосуддя", - йдеться в публікації.

Раніше засновник "Нафтогазвидобування" Микола Рудьковський, сім'ї якого належить частина компанії, написав листа президенту Володимиру Зеленському, в якому заявив, що йому відомо про візит Семінського до глави держави, а також, що під час цієї зустрічі нардеп від "Слуги народу" намагався отримати можливість незаконно вплинути на правоохоронну систему і суди, в контексті конфлікту навколо "Нафтогазвидобування".

Нагадаємо, ЗМІ опублікували розшифровки розмови ексдиректора "Нафтогазвидобування", а нині нардепа від "Слуги народу" Олега Семінського з обвинуваченим в його викраденні Андрієм Мельником, якого ЗМІ називають "авторитетною в певних колах людиною". Згідно розшифровок, Семінський і Мельник обговорювали, яким чином вони можуть заволодіти 25% часткою в "Нафтогазвидобування", що належить родині Рудьковського.

На даний момент Рудьковський готує звернення до ЄСПЛ проти Росії, за незаконне утримання його за гратами з політичних мотивів. Рудьковський заявляє про тиск, що посилився, коли він сидів у російській в'язниці в 2018-2020 - за кинутий в київське посольство РФ камінь. До вирішення питання Семінський, за словами Рудьковського, залучав навіть російський криміналітет і силовиків, проте безуспішно. Останнім аргументом стала підозра у викраденні, висунута українськими правоохоронцями.