RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал з книгою про Стуса: Медведчука зобов'язали виплатити штраф

Київський апеляційний суд частково задовольнив позов видавництва "Віват" до проросійського політика, народного депутата від партії ОПЗЖ Віктора Медведчука про стягнення з нього близько 300 тисяч гривень витрат, понесених під час судового процесу про заборону книги "Справа Василя Стуса".

Відповідне рішення суду опубліковано в державному реєстрі.

У своїй заяві представники ТОВ "Видавництво" Віват" просили суд стягнути з Віктора Медведчука судові витрати на професійну юридичну допомогу в розмірі 271 773,65 грн, а також витрати пов'язані з явкою представників до суду першої інстанції в розмірі 56 862,10 грн і витрати за подання апеляційної скарги на рішення Дарницького районного суду.

Віктор Медведчук після цього звернувся до Київського апеляційного суду з проханням відмовити в задоволенні позову.

"Перевіривши матеріали справи, доводи заяви про прийняття додаткового судового рішення, доводи заяви про зменшення розміру витрат на юридичну допомогу, колегія суддів прийшла до висновку про часткове задоволення заяви ТОВ "Видавництво "Віват", - сказано в тексті додаткової постанови суду.

Таким чином, Віктору Медведчуку доведеться відшкодувати ТОВ "Видавництво" Віват" витрати на юридичну допомогу та витрати, пов'язані з розглядом справи в суді першої інстанції в розмірі 295 772 грн, а також судовий збір за подачу апеляційної скарги в розмірі 2 305 грн.

"Раніше апеляційний суд постановив закрити справу і повернути мені 780 грн судового збору. Вітя, де гроші?" - написав з цього приводу на своїй Facebook-сторінці автор книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соцмереж були обурені рішенням Дарницького районного суду, який 19 жовтня частково задовольнив позов Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книги "Справа Василя Стуса". Деякі фрази в збірнику документів визнали "такими, що порушують честь і гідність позивача" і заборонили його поширення в оригіналі без згоди політика.