RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Крапка у дворічному розгляді: "Апостроф" здобув гучну перемогу у Верховному Суді

Верховний Cуд 4 серпня ухвалив рішення у справі № 761/35290/19, відмовивши Олені Дегрик-Шевцовій в позові про визнання недостовірною і такою, що порочить честь і гідність інформації, поширеної в публікаціях Інтернет-видання "Апостроф" в повній мірі, і таким чином поставив крапку в судовому розгляді, що тривав майже два роки.

Так, на думку колегії Верховного Суду, зі змісту інформації, поширеної Інтернет-виданням "Апостроф" в публікації "Виводять колосальні суми: блогер розповів про незаконну діяльність Дегрик і Шевцова" вбачається, що висловлювання журналістів за своїм змістом є оціночними судженнями, виражають суб'єктивну думку особи, тому не можуть бути трактовані як "недостовірна інформація".

Рішення Верховного Суду набуло чинності 4 серпня, є остаточним і не підлягає оскарженню.

"Верховний суд доводить своїми останніми рішеннями, що категорія справ про визнання недостовірною і такою, що порочить честь і гідність інформації не розглядається поверхово, а детально аналізується, вивчається, робляться правильні висновки, які були покладені в основу постанови від 4 серпня 2021 по справі № 761 / 35290/19. Висновки зроблені колегією Верховного суду в черговий раз доводять, що права інтернет-видань на публікацію інформації захищені законодавством України", - зазначив адвокат у справі Антон Бондар.

Як відзначили в коментарі "Апострофу" експерти в юриспруденції, ознайомлені з матеріалами справи, таким рішенням Верховний Суд підтримав свободу слова в Україні, захистивши Інтернет-видання від безпідставних домагань позивача - Олени Дегрик-Шевцової, і довівши, що ніхто не маєнести відповідальність за свої оціночні судження.