RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Адвокати "Стоп шлам" умовили суд не викликати свідків з експертизи відходів МГЗ - ЗМІ

У п'ятницю, 12 листопада, в апеляційному суді продовжився розгляд скарги Миколаївського глиноземного заводу на рішення Заводського районного суду щодо виплати учасникам організації "Стоп Шлам" 9,2 млрд гривень. Справу слухає колегія суддів у складі Ігоря Лівінського, Наталії Тищук та Наталії Шаманської.

Про це пише DSNews.

На засідання прийшли як співробітники МГЗ, так і члени Стоп Шламу.

Раніше адвокати від МГЗ клопотали про виклик до суду начальника Державної екологічної інспекції, на замовлення якої проводилося дослідження шламу, та експерта Київського НДІ судових експертиз. Представники "Стоп Шламу" виступили проти та стали вимагати дати їм час, щоб обґрунтувати свою позицію. На засіданні 12 листопада представники інтересів "Стоп Шлам" пояснили, чому вони проти виклику урядовця до суду.

"Особа, яка фактично, за позицією суду, була запропонована до виклику, не відповідає правовому статусу фахівця. Також ми звертаємо увагу, що відповідно до функціональних обов'язків голова "Держекоінспекції" не зобов'язаний, і мало того, навіть не вміє це робити (бути присутнім в суді як фахівець). Це те саме, як викликати міністра до суду!", – аргументували вони.

Щодо виклику експерта, то адвокати "Стоп Шламу" зазначили, що це "витрата процесуального часу".

У результаті суд ухвалив рішення не викликати начальника "екоінспекції" та експерта до суду. Наступне судове засідання відбудеться 30 листопада.