RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Замах на Осмаєва і Окуєву у Києві: волонтер дав важливі поради українцям

Замах на відомих АТОшників Аміну Окуєву і Адама Осмаєва в Києві вказує на прихід війни в столицю України, що вимагає від населення готовності.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Мирослав Гай.

"Що робити? Введіть у свій смартфон номери телефонів служб порятунку, поліції, СБУ, МНС. Візьміть в звичку носити з собою засоби для зупинки кровотечі: джгут або турнікет. Навчіться ними користуватися. Пройдіть курси надання долікарської допомоги", - написав волонтер.

Також киянам необхідно точно знати місце знаходження в своєму районі лікарень, відділень поліції, пожежних частин, укриттів.

Також Гай нагадав про необхідність носіння при собі документів і порадив обзавестися зброєю і "тривожною валізкою" з необхідним мінімумом речей на випадок екстреної ситуації.

"Будьте уважні до навколишнього світу. Не бійтеся особистої підозрілості чи параної. Просто й спокійно скажіть собі - Я роблю так тому, що в країні війна", - резюмував волонтер.

Детальніше читайте про замах на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва в Києві в матеріалі "Апостроф": Ми не боїмося: Аміна Окуєва до замаху називала тих, кому воно вигідно.