RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Суперечить Мінську: у Захарченка відреагували на законопроект про реінтеграцію Донбасу

Бойовики так званої "ДНР" вважають, що ініційований президентом України Петром Порошенком законопроект про реінтеграцію Донбасу повністю суперечить Мінським угодами.

Про це повідомляє сепаратистський ресурс ДАН з посиланням на так званого "голову Народної ради" Дениса Пушиліна.

"Внесений Петром Порошенком законопроект про відновлення суверенітету України над територіями Республік Донбасу не просто не враховує пункти мирних домовленостей, а безпосередньо їм суперечить", - наводить його слова ресурс.

Пушилін вважає, що "про узгодження положень такого документа з Донецьком і Луганськом, як це передбачено Комплексом заходів, говорити не доводиться".

"Україна в тексті законопроекту визнає на своїй території агресію іноземної держави всупереч позиції РБ ООН, хоча тільки цей орган має право визначати агресію", - також сказано в заяві бойовика.

Варто відзначити, що насправді в законопроекті "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" навпаки, підписані Мінські угоди визнаються на законодавчому рівні. Крім того, саме цей документ повинен стати одним з головних для органів державної влади в процесі реінтеграції Донбасу.

Детальніше про положення президентського законопроекту щодо повернення окупованих територій читайте в матеріалі "Апострофа": "Законопроект Порошенка щодо Донбасу: плюси, мінуси та кілька дурниць".