RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

У Держприкордонслужбі відреагували на гучну заяву Матіоса про "приватний кордон" з Угорщиною

Державна прикордонна служба України у відповідь на слова головного військового прокурора Анатолія Матіоса про те, що 150 км кордону України з Угорщиною є "приватними" заявила, що повертає в державну власність зазначені території.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДПСУ.

"На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули в державну власність 34 земельні ділянки загальною площею понад 132 гектарів", - наголошується в повідомленні.

Після збору доказів в архівах ДПСУ подала позови в Берегівський районний суд Закарпатській області щодо фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства у Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування ряду наказів і повернення в державну власність земельних ділянок із незаконного володіння.

У свою чергу Мукачівський прикордонний загін спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подав позов до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу в довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих в безпосередній близькості до кордону. Наразі ці справи призначені до судового розгляду.

"Не дивлячись на те, що земельні ділянки, розташовані в безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться в приватній власності, Державна прикордонна служба в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання і виконання інших завдань", - також зазначили в ДПСУ.

Як повідомляв "Апостроф", в Угорщині пройшла акція за самовизначення Закарпаття.